Onze volgende wandeling

Zaterdag 11 November 2023:

Dorne Route – Deurne ( Diest )

Sporton vzw – 4041

Wandelclub Sporton vzw. heet de wandelaars voor de 32 ste Dorne-route welkom in het ontmoetingscentrum S.O.K., dat gelegen is langs de Hasseltsebaan te Deurne (Diest). Tijdens deze wandeling kunnen jullie kiezen tussen 2 verschillende omlopen van 10 kilometer die tevens kunnen ingekort worden tot respectievelijk 6 en 7 kilometer.

De eerste lus van 10 kilometer vertrekt richting Engsbergen en centraal tijdens deze wandeling staan de Rodeberg en de Houterenberg. Het vertrek is naar de top van de Rodeberg en laat U kennismaken met de rust en de stilte die hier nog aanwezig zijn. Deze berg is nog een uitloper van de Hagelandse ijzerzandsteenheuvels en men treft er bovendien nog een prachtig perceel heide aan. Vanaf hier trekken we verder naar de Houterenberg in Engsbergen. Na de doortocht langs de Houterenberg kunnen we eventjes genieten van het landelijk karakter van deze streek, om dan al vlug terug de achterzijde van de Rodeberg te bereiken. Kronkelende paadjes in dit bosrijke gebied zijn dan opnieuw de ingrediënten voor het vervolg van deze tocht. Terugkeren naar de aankomstplaats doen we tenslotte via de Hamelterre. Met een top gelegen op 41,25 meter boven de zeespiegel, is dit het hoogste punt van Deurne. Deze wandeling kan men ook inkorten tot 7 km en laat U dan ook kennismaken met de prachtige natuur op en rond de Rodeberg.

Tijdens de tweede lus kan men kennismaken met de streek rondom Deurne en kan men nog een paar onbekende plaatsen ontdekken. Vertrekken doen we richting Korte Heide en de Humberg. Even kan je genieten van de kleine speeltuin in deze woonwijk, maar al vlug wandel je via de grens met Tessenderlo verder naar de motorcrossterreinen van Oosterbergen. Liefhebbers van het motorcrossgebeuren kunnen zich vast nog herinneren dat hier ooit nog de internationale motorcross van Tessenderlo werd georganiseerd. Bij het oversteken van deze terreinen kan men dan gerust even genieten van de prachtige natuur die hier nog aanwezig is. Door een bosrijk gebied wandelen we dan verder naar de Molenberg. Terwijl de 10 kilometer hier kan genieten van een prachtig uitzicht wandelt de 6 kilometer van hieruit verder naar de aankomstplaats. De wandeling van de 10 kilometer loopt dan verder via brede zandwegen en een unieke holle weg naar de achterzijde van Genevenne.

Een prachtig donker pad en een kleine veldweg voeren de wandelaars dan verder naar de Hamelterre om dan samen met de andere wandelaars terug te keren naar de aankomstplaats.

Meer info: 0477/220605 – 013/666846 – vanbroekhoven@skynet.be

Van Broekhoven Johny